נניח שבני הזוג חיו יחדיו במשך עשור, צברו הון משותף וחלק מהרכוש נרשם על שם הבעל, באחד מן הימים החליט הזוג לסיים את הנישואין. האישה מאמינה שכל הרכוש שנצבר במהלך הנישואין מתחלק שווה בשווה. אך למרבה הפתעתה ,האישה מבחינה שבעלה התחיל למשוך כספים מחשבון הבנק המשותף בצורה מופרזת. מה עליה לעשות?
שמירת זכויות
כאשר בן זוגו עושה פעולה שיש בה כדי לסכל זכות קיימת או זכות עתידית שלו לפי הסדר איזון המשאבים או לפי הסכם ממון " או שקיים חשש סביר שהוא עומד לעשות פעולה כזאת", השופט רשאי במקרים אלו לנקוט אמצעים לשמירת זכויותיו.
אותו צד שמרגיש שקיים חשש להברחת נכסים יגיש בקשה לסעד הזמני "שמירת מצב קיים" לבית המשפט למנוע פעולה חד צדדית של אחת מבני הזוג שתפגע במשנהו. במקרה שלפנינו, על האישה לפנות לעו"ד לענייני משפחה ולהגיד בקשה זו. בית המשפט יכול לצוות על עיקול , צווי מניעה ומינוי כונס נכסים זמני.
בנוסף על האישה לדרוש תשלומים עתידים כגון, קרנות השתלמות, ביטוח מנהלים, קופות גמל וכדומה וכדי שהיא תקבל אותן צריך להטיל עיקול אצל הגופים הרלוונטיים השונים אשר מחזיקים בכספו של בן הזוג השני, בצורה זו כאשר יגיע הרגע בן הזוג לא יצטרך לחשוש מכך שזכויותיו יקופחו. בנוסף, כאשר מדובר בפנסיה, אפשר לדרוש מהגורם שמשלם את הגמלה לבן הזוג להעביר את החלק של בן הזוג השני מהפנסיה החודשית כל חודש לחשבון הבנק שלו
יש להיוועץ עם עורך דין לענייני המשפחה, הברחת רכוש, הינה פוגענית ולא חוקית שיכולה להשפיע רבות על הצד הנפגע. צוות משרד עורכי הדין נורמטוב ושו"ת עומדים לרשותכם לבירור זכויותיכם והגנתם.
פסק דין הצהרתי
בנוסף, הצד שמעוניין למנוע פעולה חד צדדית של אחת מבני הזוג כגון הברחת נכסים יגיש תובענה לפסק דין הצהרתי שבה הוא מבקש להצהיר על זכויות בנכס או רכוש שרשום על שם אחד הצדדים ויבקש לרשום את הנכס כמשותף. במקרה שהוזכר לעיל, על האישה להגיש פסק דין הצהרתי ולבקש שהדירה שרשומה של שם בעלה תהיה רשומה כמשותפת.
אלו סעדים העיקריים נוספים מוסמך השופט להעניק לבן הזוג החושש שבן זוגו יפגע בזכותו לאיזון משאבים ?
כאשר מתעורר חשש שהבן זוג ידלל את מניותיו בחברה , מה עליו לעשות?
יש להיוועץ עם עורך דין לענייני המשפחה, הברחת רכוש, הינה פוגענית ולא חוקית שיכולה להשפיע רבות על הצד הנפגע. צוות משרד עורכי הדין נורמטוב ושו"ת עומדים לרשותכם לבירור זכויותיכם והגנתם.