דירה מלפני הנישואין ? איך תתחלק אם בכלל?
איזה חוק חל על הנושא?
חוק יחסי ממון בין בני זוג, התשל"ג -1973
על מי חל החוק יחסי ממון?
על בני זוג אשר נישאו אחרי 1.1.1974 או עומדים להינשא, אך החוק לא חל על ידועים בציבור
מה קובע החוק?
חוק יחסי ממון קובע הסדר איזון משאבים דחוי, זאת אומרת שהאיזון או לחילופין, שיתוף משאבים, תתקיים בפקיעת הנישואין או קודם לכך לפי החוק.
יש להיוועץ עם עורך דין לענייני המשפחה, היות וסוגית הרכוש, הינה חשובה שיכולה להשפיע על ילדכם ועל כל אחד מהצדדים.
צוות משרד עורכי הדין נורמטוב ושו"ת עומדים לרשותכם לבירור זכויותיכם.
זוגות שצברו במהלך הנישואין רכוש, הנכנסים יתחלקו לחלוקה שווה, למעט נכסים שהיו להם ערב הנישואין או שקיבלו במתנה או בירושה בתקופת הנישואין. אם בעת החלוקה ייווצר הפרש לטובת אחת הצדדים, אותו צד ישלם את מחצית הפרש.
לדוגמה: נניח הזוג רכש 2 דירות במהלך הנישואין, אחת מהדירות מוערכת כ2 מיליון ₪ והשנייה כמיליון, בעת שיתוף המשאבים הצד שייקח ייקח את הדירה שעלותה כ2 מיליון יצטרך לשלם חצי מיליון לצד השני כמחצית הפרש.
איזה רכוש לא יתחלק בעת הגירושין ?
מה קורה עם הרכוש מלפני הנישואין ?
נישואין ארוכים עשויים ליצור שיתוף ספציפי בדירת המגורים ברכוש מלפני הנישואין, במיוחד בדירת המגורים, אם יתקיימו המבחנים שנקבעו בפסיקה ליצור השיתוף.
לדוגמה: נניח זוג חיי 15 שנים יחדיו, הביאו לעולם 7 ילדים. הזוג התגורר בדירה שהייתה רשומה על שם הבעל .את הדירה רכש הבעל בכספי הירושה אשר קיבל טרם הנישואין. נשאלת השאלה, האם האישה שלא הביאה כסף לדירת המגורים, זכאית למחצית הדירה שבה התגורר הזוג ?
בית המשפט קובע שעל האישה להראות נסיבות עובדתיות, נוסף על עצם קיום הנישואין, שמהן ניתן להסיק – מכוח הדין הכללי – הקניית זכויות בדירת המגורים. במילים האחרות, על אישה להוכיח את התקיימותן של המבחנים שנקבעו בפסיקה יצירת שיתוף במיוחד בדירת המגורים.
דוגמה נוספת : זוג נישא בשנות התשעים, כאשר לכל אחד מבני הזוג הייתה דירה טרם הנישואין.
בסיום הנישואין, האישה דרשה מחצית מהדירה של הבעל בטענת חזקת השיתוף. טענה האישה שהצדדים נהגו חיי שותפות מלאים. אך בית המשפט לא השתכנע מהטענתה .קבע בית המשפט שטענת שיתוף קיימת כאשר בני זוג מתנהגים באופן שחייהם מעידים על שותפות. אך, אם כל צד שומר על נכסיו, מפרידם מהקופה המשותפת, ומממן את עצמו בלי הזדקקות לצד השני אין זו שותפות.
יש להיוועץ עם עורך דין לענייני המשפחה, היות וסוגית רכוש ובפרט מדירת מגורים, הינה חשובה שיכולה להשפיע על ילדכם ועל כל אחד מהצדדים.
צוות משרד עורכי הדין נורמטוב ושו"ת עומדים לרשותכם לבירור זכויותיכם.