על פי נתוניה של הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה כ 47.3% מהזוגות בארץ מתגרשים.
למעבר מחיי נישואים להליך גירושים ישנם ביטויים משפטיים.
מטרתו של מדריך זה היא להטיל אור על כמה מהסוגיות השכיחות בתהליך גירושין וולהבהירן
מזונות ילדים, משמורת ילדים וחלוקת רכוש.
מזונות ילדים
ככלל, החוק הישראלי קובע כי ההורים חייבים באופן בלעדי במזונות ילדיהם המלאים כל עוד אלו קטינים (עד גיל 18) ובמזונות מופחתים עד לגיל 21. במידה וההורים אינם מסכימים על גובה המזונות או אופן החלוקה בהם יוכרע הדבר על ידי בית הדין ובכל מקרה שני ההורים חבים לנושא זה. בבואו של בית הדין לקבוע את גובה תשלום מזונות הילדים הוא נוטה לשקלל מספר פרמטרים ובתוכם, הכנסותיהם של בני הזוג, רמת החיים המשפחתית שהייתה נהוגה, גיל הילדים וכן סוג המשמורת שנקבעת להורים.
בתשלום מזונות ילדים מוכלים כל צרכיהם ובתוכם, תשלום מדור (עבור מגורי הילדים), הוצאות חינוך, הוצאות רפואיות, חוגים והוצאות מיוחדות. גובה המזונות ניתנים לדיון וחישוב מחדש גם לאחר שנפסקו.
יש להיוועץ עם עורך דין לענייני המשפחה, היות וסוגית חלוקת המזונות , הינה חשובה שיכולה להשפיע על כל אחד מהצדדים. צוות משרד עורכי הדין נורמטוב ושו"ת עומדים לרשותכם לבירור זכויותיכם.
משמורת ילדים
דיני משפחה מתייחסים למשמורת ילדים בהיבט של מקום מגורי הילד וכן להסדרי הראייה של הילד עם הוריו. בבואו של בית הדין לבחון את סוגית המשמורת הוא שם לנגד עיניו את טובת הילד כראשונה במעלה. שני סוגי המשמורת הנדונים הם משמורת בלעדית (של הורה אחד) ומשמורת משותפת (בחלוקה שווה בין ההורים).
ככלל, במצבים בהם אין הסכמה בין ההורים בנוגע למשמורת ילדיהם הפסיקה נוטה לקבוע משמורת אם כאשר הילדים הינם עד גיל 6 וכן בתנאי שהאם מתפקדת כנדרש.
אולם בשנים האחרונות, עם התפתחות תפקיד האב במשפחה והעלייה במעורבותו בגידול הילדים, נוטה הפסיקה לקבוע משמורת משותפת כאשר זהו רצון ההורים וזאת מתוך ההכרה בחשיבות הרבה שיש לנוכחות שני ההורים בחיי הילד למען בריאותו הנפשית.
במשמורת משותפת שני ההורים נדרשים לגור בקרבת מקום ולספק לילדיהם סביבת מגורים ראויה ומסודרת בשני הבתים הנפרדים. הם מחלקים את הזמן בגידול הילדים בצורה שווה וכן את הוצאות הגידול.
יש להיוועץ עם עורך דין לענייני המשפחה . צוות משרד עורכי הדין נורמטוב ושו"ת עומדים לרשותכם לבירור זכויותיכם.
חלוקת רכוש
בהעדר הסכם ממון מוקדם המעגן את אופן חלוקת הרכוש במצב של פירוק נישואין ישנה ברירת מחדל מקובלת של חלוקת רכוש שווה, דהיינו, חצי חצי בין בני הזוג בכל נכסיהם. במידה ובני הזוג אינם מסכימים על הפרטים יתערב בית המשפט ויבצע הליך של איזון משאבים דרך הערכת שווי הנכסים בעזרת אקטואר ועל בסיס כך יכריע בגין אופן חלוקת הרכוש.
יש להיוועץ עם עורך דין לענייני המשפחה, היות וסוגית הרכוש , הינה חשובה שיכולה להשפיע על כל אחד מהצדדים. צוות משרד עורכי הדין נורמטוב ושו"ת עומדים לרשותכם לבירור זכויותיכם.