מגיע לך מהפנסיה שלו/שלה!

מגיע לך מהפנסיה שלו/שלה!

כאשר מערכת הנישואין מגיעה לסיומה, והצדדים מחליטים לחלק את רכושם בהסכמה הם חוסכים בכך כסף רב, זמן יקר והרבה עוגמת נפש.

יש להיוועץ עם עורך דין לענייני המשפחה לצורך עריכת הסכם חלוקת רכוש.

אך, במידה ולא מגיעים להסכמה לגבי חלוקת רכוש המשותף , יש מספר דברים שחשוב לקחת בחשבון:

מועד הקרע

אותו מועד שממנו תתחיל הפרדה הרכושית ואיזון משאבים. כל מה שנצבר לאחר מועד הקרע, יהיה שייך רק לצד שצבר את הרכוש. מועד קרע יכול להיקבע מיציאתו של בן הזוג מהבית, מרגע שהחליטו לישון במיטות נפרדות, ממועד הגשת התביעות וכו'. במילים אחרות בית המשפט בוחן את נקודת הזמן שממנה מפסיקים בני הזוג לתפקד כיחידה ככלית משותפת, וכך יחליט מאיזה נקודת זמן יפסיקו הצדדים לצבור זכויות ברכושו של האחר.

 

זכויות נזילות וזכויות שאינן נזילות

איזון משאבים נעשה לא רק לגבי נכסי נדלן או זכויות פוזיטיביות שיש להם ערך, אלא גם על חובות והתחייבויות עתידיות . בין היתר האיזון נעשה על הזכויות סוציאליות, קרנות השתלמות, ביטוח מנהלים, קופות גמל וכדומה, מוניטין עסקי, פערי השתכרות וכוי'.

למשל, אישה שהשתכרה בתור מורה וגננת, חיה עם בעלה כ30 שנה, לזוג 4 ילדים, היא צברה עם השנים פנסיה מכובדת. בעלה לעומת זאת, לא הצליח להחזיק במקום עבודה קבועה, עבר מעבודה לעבודה ולכן לא צבר פנסיה. בית המשפט  קבע שעל האישה לשלם לבעלה חצי מהפנסיה שצברה  כ200,000 ₪  מיום הנישואין עד שנקבע מועד הקרע.

מה קובע החוק על זכויות בן הזוג בצבירת של בן זוגו?

אם שווי הרכוש של צד אחד עולה על שווי רכושו של השני, חייב האחד לתת לשני את מחצית ההפרש, אם העין ואם בכסף או בשווה כסף" ( סעיף 6 (ב)).

 

איך זה נעשה בפועל?

אפשרות א : אקטואר שמתמנה ע" בית המשפט, מגיש חוות דעת לבית לאישור וקובע כמה זכאי בן הזוג לקבל מהזכויות הסוציאליות של בן הזוג השני מיום הנישואין ועד למועד סיום השיתוף הרכושי, דיינו מועד הקרע .בד"כ את הזכויות הלא נזילות בן הזוג יקבלו כאשר יגיע מועד פירעונן, או כאשר יגיע מועד פרישתו של בן הזוג השני (לדוגמא: פיצויי פיטורים, מענק פרישה או פנסיה חודשית), כלומר, ביום שבו הזכויות יהפכו לנזילות יהיה על בן הזוג לעבור את התשלום לבן הזוג השני. יש להיוועץ עם עורך דין לענייני המשפחה כי יש לו תפקיד חשוב בביצוע זכויותיכם.

אפשרות ב' : חלוקה וקיזוז מהזכויות הלא נזילות

כאשר בני בזוג מעוניינים להתיר את הקשר ביניהם ולסיים את ההתחשבנות הכלכלית במועד הגירושין ולא לחכות למועד הפרישה של בין זוג השני, הם יכולים לקזז את הסכום בערך מהזכויות הלא נזילות (מזכויות האחרות כמו נכסי נדל"ן או זכויות אחרות)

לדוגמה: אותו הבעל שלא רצה לחכות עד מועד הפרישה של אשתו/גרושתו, קיבל 200,000 ₪ שהיה זכאי מהזכויות הפנסיוניות של האישה בעת מכירה דירת המגורים המשותפת. אשתו קיזזה את חלקו בעת מכירת דירת המגורים.

יש להיוועץ עם עורך דין לענייני המשפחה, היות וחלוקה הרכוש , הינה חשובה שיכולה להשפיע על כל אחד מהצדדים. צוות משרד עורכי הדין נורמטוב ושו"ת עומדים לרשותכם לבירור זכויותיכם.

 

פייסבוק
טוויטר
לינקדאין
ווטסאפ

מאמרים קשורים

רוצים לחסוך כסף, זמן ועוגמת נפש? תעשו הסכם!

מגיע לך מהפנסיה שלו/שלה!

חושש/ת שהצד יבריח/תבריח  דירה, מניות או רכב. דעי/ דע את הזכויותך!

שנתקדם יחד לצעד הבא?

פרטי התקשרות

עם נסיון מקצועי של מעל 18 שנה ודגש על גישה אנושית ורגישה זמינות ונגישות.
אנחנו בהחלט יכולים לעזור לך. ‌
זאת הולכת להיות בחירה חכמה ונעימה לכיס ולנפש שלך.
דילוג לתוכן